FAQ

Hvordan kan man minske smerten ved Brazilian-voksing?

Forberedelser man kan gjøre selv for å lindre smerten er:
Smøre seg inn med en bodylotion kvelden i forveien på området foran og baksiden. Stusse hår nedentil slik at de er under 1 cm. Man kan benytte seg av en til to ibux og paracet sammen en halvtime før. Det beste tipset er å smøre seg inn med bedøvende krem til bruk for brazilian voksing 30 min. før behandlingen. Hjelpe til selv under behandlingen ved å strekke i huden før terapeuten drar av voksen. Huden kjennes litt “øm” etter en voksing smører man seg inn med en beroligende, antiseptisk og kjølende krem med ingredienser som f.eks. aloe vera, lavendel eller tea tree.

Er det noe poeng å ta smertestillende før man kommer? Det har jeg lest en plass.

Ja, for de som gruer seg til en behandling. Vil jeg absolutt si at det er bedre med bedøvende krem før voksing. Grunnen er at bedøvelseskremen og smertestillende midler roer ned nervecellene i underhuden og området føles mer “numment”. Dette gjør det lettere å gjennomføre en brazilian voksing. NB!! alkohol er ikke å anbefale da det gjør at hårene vanskeligere lar seg fjerne og resultatet blir ikke like bra.

Hva skal man se etter i en salong som utfører Brazilian-voksing?( Hygiene, dipping av spatel i samme voks, rene håndklær, desinfeksjon av pinsetter)

Man bør absolutt gjøre ordentlig research før man bestemmer seg for hvor man vil gå. Sjekk ut anbefalinger på nett. Spør venninner som vokser seg hvor de går og om hva de syntes om salongens hygiene. Spør salongen før du bestiller timen din om hvordan forhåndsregler de har i forhold til double dipping og rene pinsetter. Kommer du inn og ser at håndkleet er skittent bør man si ifra. Gi tilbakemelding. Viktig slik at salongen og kan skjerpe seg hvis det er noe å de kan gjøre bedre for deg. Fint hvis det er godt arbeidslys inne i vokserommet. Mange har erfart at det er litt dempet belysning for atmosfæren sin skyld, men når kunden kommer hjem er det veldig kjedelig å finne en del hår igjen. Etter behandlingen bruk anti-bac gelè eller serviett.

Hvilke forberedelser bør man ta før man vokser? (Nydusjet, uten bodylotion)

Det er veldig hyggelig både for deg selv og terapeuten om man har “ordnet” seg nedentil før en behandling. I salongen er det muligheter for å forberede seg til behandlingen inne på rommet hvis man f.eks. kommer rett etter jobb eller skole. Spør din terapeut og hun vil kunne tilby deg våtservietter, anti-bac, såpe, håndklær og kremer. Viktig at man ikke smører seg inn med fete kremer fra parfymerier da voksen vil ha problemer med å få tak på hårene og det blir vanskelig å epilere ordentlig. Har du tørr hud vil terapeuten gjøre de nødvendige forberedelsene slik at voksingen blir skånsom.

Hva kjenntegner en dyktig terapeut? (hvordan beroliger hun en “nybegynner”, kommer med råd)

Intimvoksing er en meget sensitiv behandling og det er veldig viktig at waxologisten har lang erfaring. De fleste har jo hørt litt av venner og dems opplevelser eller fulgt med “Sex in the City” episodene på TV eller Googlet om brazilian waxing på nett før de kommer til en behandling selv. Man gjør seg mange tanker og “gruer” seg litt. Terapeutene har erfaring med slike situasjoner og som en god start får man god kontakt med den personen som skal vokse deg. Inne i kabinettet er det viktig at man føler seg komfortabel. terapeuten forklarer hvordan voksingen foregår og viser deg enkle pusteteknikker for å roe ned kropp og sinn. Litt informasjon om voksing og hva det er, og hvor finere det blir enn barbering, se kort du mottar etter behandling om råd før og etter voksing. Hjemmeprodukter, lønner seg å kjøpe med ved førstegangsvoksing. Voksingen blir enklere for hver gang du vokser deg og da er det ikke så farlig lenger. NB: Får du en følelse av at terapeuten ikke har gjort dette lenge og ikke har den erfaringen du ønsker, er det lov å trekke seg uten å betale. En dyktig terapeut har minst 2-4 års erfaring på brazilian voksing og skal ha drevet med dette kontinuerlig.

Hvilke kvinner er det som kommer og får vokset i Brazillian-stil? Og er det noen aldersforskjeller?

Brazilian har blitt veldig populært. Vi har mange studenter og godt voksne kvinner som ønsker å vokse seg. De litt yngre vokser seg gjerne fordi de ønsker å ta bort alt hår nedentil. De syntes det er så kjedelig med høvelen fordi de får så mye inngrodde hår og huden blir sår. Kjedelig også når hårene vokser så fort ut og tuppene blir som “skjeggstubber”. “Alle venninnene mine gjør dette” og er fornøyde og da vil gjerne andre og prøve. Godt voksne damer bruker som regel ikke å ta alt, de lar være å vokse hår på forsiden og tar bort resten på kjønnsleppene og baksiden. Følelsen av velvære er viktig, det å  føle seg bra og velstelt. Noen ønsker kanskje bare å prøve noe nytt. Felles for alle er bikini sesongen…da er det stor pågang og hå må bort før man skal på stranden, her er det viktig at hår ikke syntes utenfor bikinikanten, pass på og bak når du skal f.eks. bøye deg ned for å ta opp en krem! Voks baksiden.

Hvilken type voks er vanligst å bruke? Og finnes det voks får ømfintlig/allergisk hud?

Man har 2 voks typer som er vanlige å bruke i dag. Hardvoks og stripsvoks. Med stripsvoks bruker man papir for å ta bort hår og stripsvoksen er litt tøffere mot huden enn hardvoks. Voks med innhold av rose, kamomille, azulen eller lavendel er voks typer for er laget for sensitiv hud. Men her er forberedelsene fra terapeuten før voksingen og ferdighetene med å fjerne voksen fra huden som er viktig. Huden må strammes så ikke det oppstår skader som f.eks. bloduttredelser.

Hvor langt bør håret være før du vokser?

Ved 1.gang er det greit om man har mellom 5mm og 1 cm. Dette er fordi at man skal kunne vokse ut hårene ordentlig med røttene og ikke bare kutte de av på overflaten. Hvis dette er gjort riktig skal det ikke ha vokst ut så mye hår når du kommer tilbake etter 3-4 uker. Hår som er barbert og ligger rett under i huden kan ikke voksen ta tak i. Disse hårene vil komme ut om et døgn eller to. Disse hårene er fremdeles stive siden de ikke er blitt tatt med voks og de vokses bort ved neste behandling. Man trenger ca. 2 voksinger før det blir bra når man har barbert tidligere.

Hvordan etterbehandler du hjemme?

Hjemmeprodukter er viktig å bruke når man vokser seg regelmessig. Du får anbefalt produkter av terapeuten, en fuktighetskrem og en skrubb som man kjøper med seg. Bruk intimkrem som gjerne inneholder godt med fuktighet hver gang etter dusj foran og bak. Peeling er og viktig å bruke to ganger i uken der nede. Gjerne med AHA syre slik at man får renset ordentlig. Kviser, irritasjoner og inngrodde hår blir fortere borte.

Hvem bør ikke ta en Brazilian?

Personer som er veldig redd og ikke tåler å kjenne smerte bør tenke seg nøye igjennom før de eventuelt gjør dette. Hvis man har mye forstyrrelser hormonelt eller går på en sterk kur i forbindelse med acne behandling eller andre medisinske midler, vil jeg da helst anbefale om å ta brazilian etter medisinkuren. De som bruker kjemisk peeling eller sterke serumer med syrer som AHA, glycol og fuktsyrer o.l. i ansikt bør heller ikke vokse seg i den perioden de tar en innvortes kur eller vokse seg i ansiktet. Etter fødsel ventes det i 2 mnd. Ved operasjon ventes det ca. 2-3 mnd. før man kan vokse forsiktig over arr.

Hvordan unngår man inngrodde hår?

Inngrodde hår kan man vanskelig unngå 100%, men man kan redusere mye av irritasjonen ved å gjøre følgende som forklart på etterbehandlings råd/kort du mottar i salongen. Husk ingen peeling med syre uten at man påfører en fuktighetskrem etterpå. Tørr hudoverflate gir ikke de fine tynne hårene mulighet til å komme seg opp til hudoverflaten og hårene stagnerer og gror gjerne bortover eller blir små røde irriterte prikker, dette liker vi ikke og begynner å pille det vekk og klemme ut med engang. Dette er forløperen til en ny byll som kan oppstå pga. bakterier som kommer ned i huden. En byll kan ta alt fra 6 mnd. til 1 år før det er borte ikke klem ut men si ifra til terapeuten og hun vil hjelpe til med å ta det bort. Vi har PFB Vanish roll-on med hoved ingredienser som syre. Reduserer inngrodde hår, sorte prikker og irritasjoner som oppstår ved intimhuden. Brukes som kur akkurat mot problemer som dette. Området blir mye finere og huden ser mye bedre ut. NB!! vær på vakt ved salonger som har lave priser hele året. Dette er gjerne salonger som ikke har terapeuter med god nok erfaring på området. Har selv dessverre sett og hørt for mange historier av unge jenter som har blitt skadet der nede med blåmerker, blodutredelser og opprevet hud eller brannskader. Veldig synd dette, og at man får en slik opplevelse på en brazilian voksing. Går du regelmessig til voks behandling og du fremdeles har mye uønsket acne og inngrodde hår! Kanskje prøve å bytte voks type, eller salong? Tips til kunder: hardvoks er den voksbehandlingen som reduserer risikoen for inngrodde hår og sårhet i hud best.

Hvordan blir håret når det vokser ut?

Hårene blir tynne og fine. Kroppen din lager helt nye hår når de har blitt vokset i riktig retning av terapeuten. Dette kjenner du ved at hårene er mykere enn vanlig når de vokser ut. Etterhvert blir det færre hår som kommer ut når man vokser seg regelmessig. Barberer man igjen, blir hårene stive og neste voksing vil da kjennes litt mer “smertefullt” enn vanlig.

Hvor lenge varer en behandling og når bør man komme tilbake?

Her kan det variere fra 5 min. til 30 min. Dette kommer veldig an på behandlingen, om det er en som kommer regelmessig og tar en brasiliansk eller om det er en ny kunde. Hvis kunden gruer seg veldig har vi bedøvende krem vi anbefaler, det tar 30 min. for den til å virke optimalt. Vanligvis pleier det å ta 10-15 min. med intimvoksingen, da er alle hår borte. 5min. med voksing og inn og ut av kabinettet på kort tid ansees som en mindre bra voksing og terapeuten kan ikke ha gjort en skikkelig jobb og heller ikke gitt god informasjon om før og etterbehandling. Se etter selv og si ifra hvis det er noen hår igjen. ikke vær redd for å klage. Man kan sjekker dette enkelt ved å påføre talkum på området, da synes hår som er igjen lettere.

Og til slutt hva er de mest klare fordelene med den type voksing?

Helt klart på 1.plass er fordelene med at du ikke trenger å barbere hver dag og at det blir glatt og fint og at det ikke er noen stubber som irriterer. Ikke klør det i huden heller og man er glatt lenge, ikke tenke på å ta bort hår før etter 4 uker igjen. Huden ser bedre ut, færre sår og mindre irritert hud. Glattheten og velværet med at hårene er borte er en stor fordel med brazilian.


Voksing av bart

Holder lengre enn ved barbering og det tar ca. 10 dager før barten vokser ut.

Voksing av skjegg

Huden blir myk og glatt. Holder lengre enn ved barbering og det tar ca. 10 dager før skjegget vokser ut.

Pakkepris på voksing av bart og skjegg.

Brazilian, lår og legger

Pakkepris.

Brazilian

Regelmessig voksing anbefales hver 4. eller 5. uke. Vi fjerner alt av hår nedentil. Hvis du ønsker å etterlate en stripe eller en trekant så si ifra til din terapeut.

Vi vokser med hardvoks, voksen uten bruk av strips. Resultatet er mindre inngrodde hår og mindre sårhet i huden og hårene bruker lengre tid på å vokse ut igjen.

Rygg og skuldre

Vi har voksen som er mindre smerteful for voksing av rygg og gir mindre irritasjoner i huden.

Nakkehår

Få bort piggette nakkehår med hardvoks sensitiv. Effektiv og skånsom voks.

Trimming av bryn

Vi skjærer, klipper og vokser bryn.

Dyprens, klassisk

En god rens etterfulgt av peeling, damp og utklemming. Hudanalyse, “energiboost” ansiktsmassasje etterfulgt av en rensende maske. Skulder og nakkemassasje. Behandlingen varer i 1 time og kan kombineres med farging av vipper og bryn.

Kjemisk dyprens (Peeling)

Gi din hud en fornyelse! Pensling av ansikt med kjemisk dyprens peeling. Synlige forandringer til det bedre og frisker opp huden betraktelig. Fin behandling for å rense huden i dybden. Anbefaler å ta denne behandlingen regelmessig i en periode som en kur på ca. 10-12 ganger for å glatte ut ujevnheter i ansiktet. Du vil se resultater etter bare en behandling.

Kjemisk peeling

Behandlingen som renser huden effektivt i dybden og glatter ut ujevnheter. Som en dyptvirkende ansiktspeeling er den svært god på å ta bort urenheter i huden. Behandlingen starter med en dobbel rens etterfulgt av pensling med kjemisk peeling. Peelingen har en effektiv virkning. Man blir lett rød men dette roes ned med en nøytraliserende serum. En velgjørende fukt boost maske og øyemaske føles godt. God skulder og nakkemassasje. Behandlingen gir en ekstra frisk glød i ansiktet som varer.

Spar kr.1610,-

Tilbud: 10% avslag på produkter ved kjøp over kr. 2000,-.

 

Spraytan

Spraytan fargen holder opp til 7 dager. Dette er en metode hvor serum med brunfarge blir sprayet på kroppen. Når den kommer i kontakt med huden din kommer det frem en fin brunfarge som passer til deg. Motta gratis flash tattoo ark.

Spraytan er mer skånsom for huden enn soling eller bruk av solarium. Hele kroppen inkl. ansikt tar 30 minutter.

Behandlingen utføres av Ida.

Forberedelser

Vi anbefaler ikke å ta spraytan samme dag som du har time til voksing. Gjør unna din voksing, peeling dagen før. Dette gir deg et mye bedre resultat. Ta med deg mørk og løst sittende klær. Vi har engangstruser som du får hos oss eventuellt kan du bruke dine egne underbukser eller bikini under behandlingen.

NB: Selv om huden er brun ikke glem å smør deg med solfaktor når du skal sole deg  :)

Fotpleie med Shellac

Fotpleie med peeling, tar enkelt bort død hud. Klipping og stell av negler etterfulgt av en god fotmassasje. Deretter lakker vi tær med shellac som sitter godt og varer opp til 3-4 uker.

Du kan ta på sko rett etter påføring av lakk.

Fotpleie

Fotbad, fjerning av hard hud, stell av negler og neglebånd. Behandlingen tar 40 minutter.

CND Shellac med maske

Dette er den ekstra neglebehandlingen for deg som har tørr hud på hendene, her vil vi smøre inn hendene i en god fuktighetsmaske og dekke over med en flytende varm parafinvoks som dekker hendene og pakkes inn i gode varme håndkler. Resultatet er silkemyke hender og behandingen er inkl. håndmassasje.

CND Shellac fransk

Ønsker du franske fine negler til helgen eller til en ferie? da er dette behandlingen for deg. En hybrid lakk som legges på den naturlige neglen og som hardnes under en uv-lampe. Fargen holder opp til 2 uker. Skader ikke din egen negl.

Manikyr klassisk

Klipping, filing og stell av neglebånd, pleiende negleserum og olje, håndmassasje med sheabutter håndkrem.
Avsluttes med valgfri lakk. Behandlingen tar 40 minutter.

Manikyr express

Filing og klipp av neglebånd med farget neglelakk inkl. håndmassasje.

CND Shellac fransk med forlengelse

Kommer i oktober. Følg med på facebook eller registrer deg på vår hjemmeside og motta nyhetsbrev.

Permanent vippebøy inkl. farging av vipper

Behandlingen utføres av Oxana.

Permanent vippebøy

Vippebøy hos Oxana.

Lash max

Setter vipper tett sammen over hele kanten.

Vi finner den vippeformen som passer deg best.

Lash naturlig

Behandlingen tar 1 time.

Lash light

Størrelse “Light” – 45 minutter.
Setter på vipper ytterst i hver kant.

Remove lash extensions

Farging og forming av bryn

Behandlingen tar 10 minutter.

Farging av vipper og bryn + voks bryn

Behandlingen tar 40 minutter.

Farging bryn

Vi bruker farger med god pigmentering som sitter godt. Vår utvalg av farger for bryn er: Askebrun, lys brun, brun, grå, lys grå, sort, mørk brun, kastanjefarge.

Farging av vipper

Vi bruker farger med god pigmentering som sitter godt. Vårt utvalg i farger for vipper er: mørkebrunt, sort og blåsort.

Bedøvelsesspray

Sprayes på rett før din behandling. Ingen ventetid. Prisen er pr. gang.

Bedøvende krem

Den bedøvende kremern påføres i salongen 30 minutter før din time.

Ansikt

Voks av ansikt gjelder overleppe, kinn, hake og panne.

Brazilian student

Studentrabatt.

Fransk bikini, lår og legger

Pakkepris.

Bikini, lår, legger

Manzilian

Vokser bort hår på forsiden, pung og rumpe. Gi beskjed om du ønsker å beholde noe hår på forsiden. Vi bruker hardvoks, voks uten bruk av strips.

Hardvoks for mann gir bedre resultater, mindre inngrodde hår og mindre sårhet i huden. Det tar lengre tid før hårene vokser ut igjen enn ved bruk av strips.

Rumpe og korsrygg

Denne behandlingen kombineres gjerne med en brazilian eller manzilian.

Ørene

Klar for en rens? Få bort skjenerende hår som vokser ved ørene.

Manzilian express

Vokser hår foran, pung og baksiden. Vi utfører behandlingen ved bruk av stripsvoks. Hardvoks på pung.

Overleppe

Armhule

Halv arm

Lår bakside

Lår innside

Legger

Fransk bikini

Hår på innside og bakside blir ikke vokset.

Bikini

Voksing på ytterkantene og oversiden.

Nesebor

Vokser bort alt av hår på innsiden av neseborene. Tar bort skjenerende hår.

Mindre smertefullt enn man forestiller seg.

WaxMan voksing av pung

Voksingen utføres med en mild voks som er laget med tanke på den sensitive huden på pung. Her kan man kombinere voksingen med bedøvelsesspray.

WaxMan kun baksiden

Vi vokser alt hår på innside baksiden men ønsker man å få vokset av seg hår på rumpen blir dette en ekstra kostnad.

WaxMan foran og pung

Her kan du si ifra om du ønsker at det skal være igjen en stripe eller trekant foran.

WaxMan intim foran

For de som ønsker å få bort hår kun på forsiden.

WaxMan pung og baksiden

Voks av pung og rumpe. Her blir alt hår på forsiden igjen.

Manzilian 1. gang inkl. bedøvelse

Vi bruker kun voks for sensitiv hud og anbefaler at man ved førstegangs intimvoksing bestiller denne timen for en nesten “smertefri” voksing.

Besøk oss 30 min. før din time for påføring av bedøvelseskrem.

Boyzilian student

Studentrabatt

Brazilian -1.gang inkl. bedøvelseskrem

Kom 30 min. før din behandling for påføring av bedøvelseskrem.

Brazilian, ikke vokse baksiden

Vi vokser alt som er foran og imellom, men ikke det som er bak.

Brazilian sensitiv hud

Denne behandlingen er for de som har eksem, psoriasis ol. Vi bruker en mildere type voks som tar hårene men som ikke legger seg fast på huden.

Brazilian – Jeg har barbert i mellomtiden

Har du barbert mellom voksingen eller barbert i en lengre periode er dette behandlingen du skal bestille. Vi har en egen voks som tar hår som sitter litt ekstra godt etter barbering. Anbefaler bedøvelsesspray eller krem.

Brazilian – ultra sensitiv for gravide

Her bruker vi den mest sensitive voksen for en forsiktig voksing.

Brazilian – 3 uker siden

Brazilian – 2 uker siden

Brazilian – express

Her bruker vi kombinasjonen av stripsvoks og hardvoks for en mer effektiv voksing.

Enkel rens express

En behandling som i utgangspunktet tar for seg de samme forberedelsene som dyprens, men uten damp og utklemming. Denne behandlingen er super å ta før helgen hvis man ønsker å “freshe” opp huden før en hyggelig avtale.

Brazilian – Over 8 uker siden jeg vokset meg

Brazilian – Jeg har tatt lazer

Brazilian – Jeg vil beholde stor trekant i front

Vokser bort alt bortsett fra hår på forsiden.

Brazilian – 1.gang

Ombestemmer du deg og ønsker bedøvelse alikevel kan vi tilby spray på stedet eller så er det bare å komme 30 min. før din avtale for påføring av kremen, gjelder i åpningstiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!